Het bouwproces van – familie Hoope

HOME

Naar: NIEUWE ONTWERPEN

Terug: ONTWERPEN VAN ONZE KLANTEN

IMG_6639_reduit

Ontmoeting

Ronald en Carolien Hoope heb ik ontmoet op een Secondhome beurs in Utrecht. Zij hadden een afspraak met een projectontwikkelaar, die een vakantiepark aan het ontwikkelen was, waarop tientallen villa’s gebouwd zouden worden. Na dit gesprek liepen ze langs mijn stand en zagen op afstand een foto van een individueel terrein met een schitterend uitzicht en besloten een gesprek met mij aan te gaan. In dit persoonlijke gesprek met Carolien en Ronald heb ik toegelicht hoe het werkt om als particulier een eigen terrein te kopen en daarop een woning te bouwen. Uiteraard hebben wij ook uitgebreid gesproken over het terrein op de foto, de regio en de voordelen van een eigen individueel terrein aan te kopen.

Bezoek aan de regio

Vijf weken na ons gesprek op de beurs zijn Carolien en Ronald met het vliegtuig naar Marseille gekomen en heb ik ze opgehaald op het vliegveld. In de auto, onderweg naar Anduze waar het terrein zich bevond, hebben we veel kunnen bespreken.

Selectie terrein

Om de bezichtiging en het bezoek zo nuttig mogelijk te maken, had ik nog een aantal andere vergelijkbare terreinen geïnventariseerd. In de drie dagen dat zij in de regio waren hebben wij samen de verschillende terreinen bezocht en uiteraard ook het terrein van de foto. Ronald en Carolien hebben hierdoor een heel goed beeld gekregen van de beschikbare terreinen, prijzen en ik heb uitgelegd hoe een bouwproces verloopt en op welke wijze ik de begeleiding verzorg van de bouw. Ronald en Carolien waren zo enthousiast over het terrein dat ze tijdens hun verblijf een paar keer het terrein alleen hebben bezocht. Om een uiteindelijk besluit te nemen om over te gaan tot koop, heb ik een kostenberekening voor ze gemaakt, waarin de bouwkosten waren opgenomen, zodat zij een beeld hadden van de totale kosten alvorens een bod te doen op het terrein.

Ontwerp

Nadat het Compromis de Vente was getekend, konden we aan de slag met het maken van het ontwerp. Hierbij hebben Ronald en Carolien ideeën aangedragen waaraan hun villa zou moeten voldoen. Vervolgens heb ik deze plannen uitgewerkt. Als basisontwerp hebben we een bestaand ontwerp gebruikt, dat ik in mijn bestand had. Toen Ronald en Carolien hun akkoord hadden gegeven voor het ontwerp, heb ik de bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente.

Bestek

Tijdens de aanvraagperiode van de bouvergunning heb ik samen met R en C een bestekplan,  met daarin alle materialen die we zouden gebruiken, opgesteld. We hebben veel met elkaar gemaild en gebeld om de woning in te richten in de smaak van Ronald en Carolien. De keuken hebben ze uitgezocht bij een Grando keukens, waarmee ik vaak werk en die ook in Frankrijk levert. De vloertegels hebben ze uitgezocht bij een schitterende zaak hier in Zuid-Frankrijk.

Bouwfase

Nadat de bouwvergunning binnen was, hebben Ronald en Carolien het terrein definitief aangekocht en ben ik begonnen met het begeleiden en dagelijks aansturen van de bouw volgens het afgesproken bestekplan. Zeer regelmatig had ik contact met ze over de voortgang van de bouw. Regelmatig stuurde ik  foto’s,  zodat zij de bouw goed konden volgen. Ronald en Carolien hebben ook een aantal vluchten geboekt tijdens de bouwperiode en de bouw ter plaatse bezocht. Deze bezoekjes gaven ook de gelegenheid tegels uit te zoeken en bouwdetails door te spreken.

Samenwerking

Doordat ik als Maître d’Œuvre optreed namens de klant en de bouwteams namens hen aanstuur,  is de samenwerking en regelmatig overleg met de klant zeer belangrijk. De samenwerking is heel prettig verlopen en we hebben samen een schitterende villa gerealiseerd.

Nazorg

Na de oplevering van het huis heb ik nog steeds regelmatig contact met Ronald en Carolien voor een aantal praktische zaken zoals de te betalen belastingen voor het huis en de grond, maar ook abonnementen voor internet en telefoon. Tot op de dag van vandaag drinken wij nog weleens een kop koffie als ik in de buurt ben. Beste Ronald en Carolien ik wens jullie veel woonplezier in jullie mooie huis en als jullie een vraag hebben weten jullie mij te bereiken.

Groet Lennart

Lees ook de testimonial van Ronald en Carolien waarin zij zelf vertellen over hun ervaringen over de bouw van hun villa.