Testimonial – van de familie Sollie

Hoewel we in de 90-er jaren ooit een vakantiehuisje in Tsjechië kochten, waar we veel plezier van hebben gehad, groeide bij ons toch steeds meer de droom van een huis in Frankrijk. Het is een prachtig land met vele gezichten. Het klimaat is, met name in het zuiden, aanzienlijk prettiger dan het Nederlandse en het Tsjechische. Bovendien spreekt de Franse levenswijze ons aan. Ook kunnen we ons in Frankrijk redelijk verstaanbaar maken. Ook werd het steeds meer duidelijk dat we niet slechts een vakantiehuis wilden, maar een plek om na onze pensionering permanent te gaan wonen.

Ergens in 2004 zijn we voorzichtig begonnen ons te oriënteren. We bezochten beurzen, reageerden op advertenties en bezochten veel objecten door heel Frankrijk. Niets was het helemaal voor ons beiden.

In 2006 kwamen we Lennart van der Meulen tegen op een Second Home Beurs. Het was een prettige kennismaking en we keken naar wat hij te bieden had. Op dat moment bleef het daarbij.

In 2007 troffen we hem weer op de Second Home Beurs en opnieuw raakten we in een gezellig en geanimeerd gesprek. We gingen naar huis met een hoeveelheid informatie, waarbij een folder van een van zijn projecten in Anduze.

Een paar weken later hebben we contact gezocht met Lennart, omdat dat projectje ons interesseerde. We maakten een afspraak en op een vrijdag in mei ontmoetten we Lennart bij de fontein voor de VVV in Anduze. We bezochten het projectje, maar waren ook daarvan niet 100% overtuigd. De rest van die middag en de dag erna liet Lennart ons een aantal andere objecten zien, zowel onbebouwd als in verschillende stadia van afbouw. Daarbij toonde hij ons ook een perceel in Anduze waarover we beiden enthousiast waren. Twee weken laten hadden we de voorlopige koopovereenkomst getekend en in november passeerde de akte bij de notaris.

Lennart bracht ons in contact met Jan Brouwer, een Nederlandse architect die op dat moment in het zuiden van de Ardèche woonde. Jan bezocht ons thuis en onze grond in Anduze en ontwierp een droomhuis voor ons. Helemaal naar ons idee en perfect passend op het terrein.

Omdat we geen haast hadden, kon Lennart alle tijd nemen om de benodigde vergunningen voor elkaar te krijgen. Dat was niet eens zo eenvoudig, omdat ons perceel in het Nationaal Park Cévennes ligt, waardoor niet alleen de gemeente, maar ook het Departement vergunning moest verlenen. Met name het departement heeft Lennart veel tijd en moeite gekost. Maar met een paar kleine aanpassingen in het ontwerp kreeg hij het uiteindelijk voor elkaar.

In november 2012 is hij met de bouw begonnen. Vanaf dat moment ging het in een razend tempo. We hadden vrijwel wekelijks contact en door foto’s van de bouw te mailen hield Lennart ons doorlopend op de hoogte.

Door het bouwen met Lennart als Maître d’Oeuvre konden we het werk rechtstreeks aan de aannemers betalen als ze gereed waren. Feitelijk loop je zo tijdens de bouw geen financiële risico, omdat je niets voor hoeft voor te financieren. Lennart inspecteerde de werkzaamheden en gaf aan ons door wat we konden betalen. Wij hadden beloofd, dat we dat dan ook z.s.m. zouden doen.

Wanneer er iets onverwachts gebeurde adviseerde Lennart ons, of nam direct zelf maatregelen. Overigens regelde Lennart ook alle verzekeringen van het werk zoals in Frankrijk verplicht.

Tijdens de bouw zijn we meerder keren naar Anduze geweest om te kijken en om materialen uit te kiezen. Wanneer we zelf niet in staat waren om langs te komen voor een beslissing, trad Lennart als onze vertegenwoordiger op.

Al op 1 juni 2013 kregen we de sleutel, zodat we het huis klaar konden maken voor bewoning. De paar restpuntjes die over waren werden naar tevredenheid opgelost.

Het resultaat overtrof alle verwachtingen. Het is een fantastisch huis geworden op een fantastische plek. Om de kosten een beetje te dekken verhuren we de woning een deel van het jaar. Ook daarbij spelen Lennart en met name zijn echtgenote Saskia een belangrijke rol.

Maar meerdere keren per jaar gaan we zelf naar Anduze om te genieten van ons droomhuis, de prachtige plek, de heerlijke omgeving en het “joie de vivre”.

Annemieke en Freek Sollie