Testimonial – van de familie Hoope

“Een huis in het zuiden van Frankrijk is altijd al een langgekoesterde wens van ons geweest. Twee jaar voor de aanvang van ons pensioen, begonnen wij onze droom te verwezenlijken. We kennen Frankrijk goed van vakanties. Ook hebben we ruim een jaar in La-Seyne-sur-Mer gewoond en gewerkt. We wilden dichtbij een natuurgebied, met alle rust die daar te vinden is en vlakbij een dorp of klein stadje zitten. Het klimaat moest mediterraan zijn.

Hoe we in Anduze terecht kwamen ging als volgt. Op het internet kwamen we een project tegen in de Ardeche. Nieuwe, in Provencaalse stijl, gebouwde huizen, in een soort buitenwijkje bij een prachtig dorpje. Uit het telefoongesprek met de projectleider bleek dat het project nog niet zo lang geleden was gestart. Wilden we meer weten dan konden we hem opzoeken in zijn stand op de beurs van En France in Utrecht.

We vonden het wel een nadeel dat het nogal een groot project was. Het zou nog jaren duren voordat alle percelen grond verkocht en bebouwd zouden zijn. Het was voor de eerste keer dat we een dergelijke beurs bezochten en we keken onze ogen uit. Vlak voor onze afspraak met de projectbegeleider kwamen langs de stand van Lennart. Hij had grote foto’s opgehangen van percelen grond en onze blik werd naar een van die foto’s toegezogen. Een prachtige olijfgaard met een kasteel op een heuvel op de achtergrond. Terwijl we ernaar stonden te kijken, sprak Lennart ons aan en eigenlijk wisten we het toen al, deze olijfgaard gaat het worden.

Het week-end erna zijn we gaan kijken en het was net zo mooi als op de foto. Alles klopte, het klimaat, de natuur, het dorp, het uitzicht.  La petite Provence, zoals Lennart deze streek omschreef. Wat ons vooral zo aansprak, was dat Lennart ons alles uit handen zou nemen. De aankoop van de grond, het aanvragen van een bouwvergunning en het bouwen van het huis. Door werk en afstand zou het ons ook niet lukken om dat zelf te doen.

In februari 2007 is alles in gang gezet en in mei 2008 konden we ons huis gaan inrichten. De bouwperiode is een leuke tijd geweest. We zijn een paar keer gaan kijken en tijdens de bouw konden we nog dingen veranderen. Lennart hield ons goed op de hoogte over de vorderingen van de bouw en voor onverwachte situaties bedacht hij zelf oplossingen. Hij gebruikte goeie materialen en we konden hem met een gerust hart zelf bepaald dingen laten uitzoeken, wetende dat hij wist wat wij mooi vonden. Intussen reizen we meerdere malen per jaar af naar Zuid Frankrijk om van ons mooie huis en de omgeving te genieten.”

Ronald en Carolien

Lees hier meer over het tot stand komen van onze prachtige villa.