ASSURANCE DECENNALE (10-jaars verzekering)

Deze verzekering garandeert de klant dat, indien het werk door de vakman niet goed gedaan is, het herstel betaald wordt door de verzekeringsmaatschappij.

Elk jaar vraagt de artisan deze verzekering weer opnieuw aan. Als hij niet teveel schade heeft veroorzaakt zal de verzekeringsmaatschappij hem, tegen een behoorlijke vergoeding, deze verzekering weer verlenen.

Elke afgesloten polis geldt voor een specifieke werkzaamheid(en). Deze werkzaamheden staan vermeld op de polis en kunnen dus door de klant gecontroleerd worden. Dit kan betekenen dat de “macon” die uw garage gebouwd heeft, niet per definitie een Assurance Décennale heeft om Uw zwembad te mogen bouwen. En andersom.

Er zijn stemmen die zeggen dat een Assurance décennale geen garantie is tot goed werk. De artisan hoeft tenslotte minder goed op te letten, want de verzekering dekt een eventueel probleem toch wel. Naar onze ervaring zijn de bedrijven die dit zeggen: of door de verzekering geweigerd, of ze kunnen de verzekering simpelweg niet betalen.

Wij werken alleen met bedrijven die voor het werk dat ze voor onze klanten uitvoeren een Assurance Décennale bezitten.

DOMMAGE OUVRAGE (10-jaars verzekering)

Stel u laat uw huis bouwen door “artisans” die allemaal een ‘assurance décennale’  hebben. In de prijzen van deze bedrijven zit deze verzekering verwerkt. De grondwerker maakt de bouwgrond bouwrijp, de ‘macon’ bouwt het huis, de electricien en loodgieter doen hun job etc. etc..

Door bijvoorbeeld ‘werking’ van de fundering breekt een waterleiding. Om er nu voor te zorgen dat de loodgieter niet de schuld geeft aan de “macon” en deze vervolgens weer de grondwerker beschuldigt van slecht werk, bestaat de Dommage ouvrage. Deze dure verzekering overkoepelt alle verzekeringen en zorgt voor een snelle uitbetaling/reparatie.

De Franse overheid stelt dat een ieder die een huis bouwt deze verzekering moet afsluiten. Door het volume aan huizen dat wij per jaar bouwen, hebben wij zeer goede afspraken kunnen maken met een aantal verzekeringsmaatschapijen en zijn de premies 50% tot 60% lager dan u als particulier kunt regelen. Wij kunnen in opdracht van u deze verzekering Dommage Ouvrage afsluiten onder bovengenoemde condities.

OPSTAL VERZEKERING

Zodra een huis ‘wind- en waterdicht’  is (Fransen zeggen ‘hors d’eau, hors d’air’), raden wij onze klanten aan een opstalverzekering af te sluiten. Ook al is het gehele huis van binnen nog kaal, de waarde van de ruwbouw, het dak en de ramen en deuren vertegenwoordigen al een behoorlijke waarde. U kunt bij elke willekeurige bank-/ of verzekeringsmaatschappij vanaf genoemd stadium een opstalverzekering afsluiten. U kunt aangeven in welke fase de bouw zich bevindt.  Hierdoor zal de premie ook worden aangepast aan de fase van de bouw.

MAITRE d’ŒUVRE (bouwbegeleider)

Ook een bouwbegeleider (Maître d’Œuvre) is verplicht een verzekering af te sluiten om als klant bij bouwfouten op terug te kunnen vallen. Deze verzekering wordt niet zomaar verstrekt en de Maître d’Œuvre dient scholing en ervaring te hebben alvorens deze verzekering te kunnen afsluiten. Onze verzekering wordt separaat aan ons contract aan de klant toegezonden.