Ardèche

«TERUG«

MOOIE PLAATSEN OM TE WONEN

De Ardèche is een departement die bij Nederlanders en Belgen zeer geliefd zijn. De ruige Gorges met hun grillige vormen en het prachtige helder blauwe water van de rivier maken deze streek uniek.

Er zijn vele bomen, planten, kruiden en bloemen die voldoende schaduw geven in de warme zwoele zomer. Kastelen zijn deze regio rijk en mooie authentieke Franse huizen, gebouwd met natuurstenen uit de omgeving geven een prachtig gezicht aan deze natuurschone omgeving.

Vallon-Pont-d’Arc

Er zijn levendige plaatsjes als Vallon-Pont-d’Arc te bewonderen. U kunt genieten op de terrasjes van het centrum en genieten van de heerlijke streekproducten. U kunt onder de bekende natuurlijke brug de Pont-d’Arc zwemmen of kajakken wat als zeer indrukwekkend wordt ervaren. Er wordt volop gezwommen, gekajakt en gevist in de rivier. U kunt een tocht maken over de rivier van maar liefst32 kilometer. Daar kunt u ook meerdere dagen over doen. U kajakt zolang u wilt en laat zich speciaal ophalen met de kajak verhuurder en de volgende dag daalt u weer verder af. Het zal een ervaring zijn om nooit meer te vergeten. Een Gorges kunt u ook bekijken vanuit de lucht. Het Centre ULM van Les Mazes organiseerd vluchten over de Gorges. Een vlucht duurt ongeveer 15 minuten. In de zijderupskwekerij van Les Mazes, die tot 1968 actief was, is een museum ondergebracht. In de rondleiding wordt uitgelegd hoe pure stoffen uit zijde werden gemaakt, van de teelt, van ei tot bombyxvlinder, de oude technieken en de werktuigen die werden gebruikt voor het spinnen en twijnen.

Les Vans en de Gorges van de Chassezac.

Les Vans wordt ook het land van licht genoemd. Er schijnt 300 dagen per jaar de zon. Het heeft een ruige natuur. Vanuit de mooie heuvels heeft u prachtig zicht over de dalen die bezaaid zijn met olijfbomen, wijngaarden, kastanjes en zeedennen. U kunt de ski-gebieden van de Alpen in de verte zien liggen. Wandelend door de fleurige straatjes van het centrum komt u langs de fontein en wasplaats. Het museum van Les Vans is gewijd aan archeologie, geologie en lokale ambachtskunst. De ecole ardéchoise de parapente Barbule in Les Vans heeft erkende instructeurs waar je mee kunt parapenten. Je hebt een prachtig zicht vanuit de lucht op de kalkrotsen, olijfbomen en de Gorges van de rivier de Chassezac.

Zeer bijzonder is het Bos van Païolive, het feeënbos dat slechts6 kmvan Les Vans is gelegen. Dit bos met eiken heeft natuurlijke beeldhouwwerken van kalksteen die de mooiste creaties vormen zoals de ‘kus van de beer en leeuw’. In de zomer kunt u er concerten van klassieke muziek bijwonen.

Aubenas, het hart van de Zuid-Ardèche

Aubenas heeft een middeleeuws centrum dat goed bewaard is gebleven. Verkeersvrije straten met het Kasteel van Aubenas, de dom Saint-Benoît of de Chapelle des Cordeliers. U waant zich weer terug in de tijd. Naast de dom Saint Benoît is er een prachtig restaurant gesitueerd, aan één van de meest pittoreske pleinen, in een huis uit de 16de eeuw. Er worden heerlijke gastronomische maaltijden geserveerd. Er wordt wijn uit de Ardèche geserveerd.

In Aubenas is er een vliegveld, die zijn sportvliegtuigen en piloten ter beschikking stelt voor particulieren. Vanuit de lucht heeft u een prachtig zicht over de kloofdalen van de Ardèche en de heuvels en bergen. Eén van de mooiste dorpjes van Frankrijk is het Middeleeuwse Vogüé, dat vlak bij Aubenas ligt. Met zijn huizen genesteld op de rotsen boven de rivier de Ardèche.

«TERUG«