«TERUG«

Iedereen die een huis wil laten bouwen heeft de behoefte om  inzicht te krijgen in de bouwkosten van een huis en/of de prijs per m².

De manier om u een juist en betrouwbaar inzicht te geven in de bouwkosten is de kennis van drie elementen:

(1) kennis van het terrein: vlak of hellend, rotsachtig of oude wijngaard:  dit bepaalt immers hoeveelheid grondwerk verricht moet worden.

(2) het ontwerp van het huis: eenvoudige of gecompliceerde dakconstructies, type fundering, etage of geen etage etc.

(3) het gewenste afwerkingsniveau :  materiaalgebruik.

Uitsluitend met de kennis van deze drie basiselementen is er op een verantwoorde wijze een kostenberekening te maken.

Bouwkosten per m²:

De hieronder genoemde prijzen zijn bedoeld om u inzicht te geven in basisprijzen, maar deze zijn indicatief. Let er op dat u geen appels met peren gaat vergelijken:  zo rekenen veel Franse constructeurs in hun prijzen zaken als het plaatsen van een keuken, het schilderwerk en het maken van een oprit niet mee in de kosten. Ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal bij de bouw kan sterk verschillen bij de diverse bouwers.

De gemiddelde bouwkosten voor een vrijstaande villa (sleutelklaar / clé en main) op een eigen bouwperceel is € 1750,- per m², inclusief BTW. Hierbij worden alle m² meegerekend, dus ook de m² van de etage en de overdekte buitenterrassen!

Staat u voor het besluit een bouwkavel te kopen en wilt u gedetailleerder inzicht in de kosten alvorens u een bod doet, neem dan contact met ons op om toegang te krijgen op onze ‘klanten inlog’. Hier krijgt U informatie over:

  • de werkzaamheden en materialen die in genoemde prijzen zijn opgenomen.
  • welke bijkomende kosten u kunt verwachten aan Franse taxen.
  • kosten voor aanleg van de tuin, kosten aansluitingen nutsvoorzieningen ed.
  • Daarnaast kunnen wij middels een door ons ontwikkeld kostenberekeningssysteem snel berekenen wat de bouwkosten van een villa zijn op de door u gevonden kavel, zodat u weet waar u aan toe bent en weloverwogen een bod kunt doen op de bouwkavel.

«TERUG«